Lempeämpi arki Piltin kanssa

by - marraskuuta 08, 2017

*Kaupallinen yhteistyö Pilttipiirin kanssa.

Käytiin kahden pienimmän kanssa muutama viikko sitten päiväreissulla Helsingissä. Sain kutsun lounaalle juhlimaan Pilttiä, joka täytti 65 vuotta ja tilaisuus kuulosti niin hyvältä, että pakkohan sinne oli päästä.
Lähdimme junalla matkaan jo aamuyöllä, koska lounastilaisuus alkoi aamupäivällä. Juna oli näiden kahden kanssa paras matkustusvaihtoehto. Junassa pääsi hieman liikkumaan ja paikkamme oli menomatkalla lähellä leikkipaikkaa. Saimme me kaikki myös hieman vielä nukuttua, joka auttoi jaksamaan Helsingissä. 

Juna oli hieman aikataulusta myöhässä, mutta onneksi meillä oli aamulla reilusti aikaa etsiä oikea paikka. Paikalle olisi päässyt juna-asemalta kävellen, mutta käytimme ratikkaa, koska B ei muistanut koskaan olleensa sellaisen kyydissä ja se oli hänen mielestään todella jännää. Kun turistina Helsinkiin kerran menimme, niin pitihän siitä ottaa kaikki irti. 
Lounastilaisuus järjestettiin Elva event loftissa, joka oli kiva loft keskellä kaupunkia. Tilassa oli riittävästi avaraa tilaa ruokapöydille, leikkipaikalle ja juokseville lapsille. Plussaa muuten järjestäjille valvotusta leikkipaikasta. Kerrankin pääsi yksin vessaan. Ainut miinus oli, ettei viimeisiin ruokapöytiin kuulunut luennot kunnolla eli äänentoistoa olisi voinut hieman parantaa. Minulta siis meni suurin osa Maaret Kallion luennosta ohi, koska ääni hävisi taustahälyyn niin pahasti. 
Lounaalla tarjoiltiin aikuisille uunilohta juureksien kanssa ja pienimmille samaa ruokaa soseen muodossa. Perunalohikiusaus olikin yksi Piltin uutuuksista tänä syksynä. Nipsu ei ole vielä maistanut kalaa, koska minä olen sille allerginen enkä voi sitä kotona valmistaa, joten hän tyytyi puuroon ja minä söin tofupihvin kasviksilla. Tarjolla oli myös välipalasoseita joka lähtöön ja ainakin meidän lapset hyödynsivät pöytää useaan otteeseen. Jopa niin paljon, ettei B:lle maistunut oikea ruoka, koska häntä houkuttivat ne Piltin välipalat, jotka ovat kotona varattu pikkusiskolle. 
 


Paikka oli koristeltu Piltin väreillä eli punaisella ja valkoisella. Heliumilla täytetyt ilmapallot olivat lasten keskuudessa hitti ja niillä leikittiinkin ahkerasti. Meidän mukanamme lähti kotiinkin kolme palloa. Aika hankala ne oli tuulisessa Helsingissä kuljettaa, mutta kyllä ne kotiin asti säilyivät ja edelleen koristavat lastenhuonetta. 
Menuissa olleet punavalkoruudulliset nauhat pääsivät koristamaan B:n hiuksia. 


Tilaisuudessa kuulimme Maaret Kallion viisaita sanoja lapsiperhearjesta. Tai no jotkut kuulivat enemmän ja toiset vähemmän. Meillä suurin osa meni ohi lasten vessareissun aikana ja toinen osa hävisi siihen taustameluun. Kuulin onneksi ne tärkeimmät: Älä ole itsellesi liian ankara ja pidä huolta -myös itsestäsi. 
Tuo ankaruus osui ja kolahti. Olen koko äitiysloman ja sen jälkeisen ajan (ja oikeastaan jo raskausajankin) kärsinyt huonosta omatunnosta, koska meidän kotimme ei todellakaan ole aina siisti enkä itse näytä lehdestä ulos hypänneeltä. Ei siitä huonoa omatuntoa tarvitse potea. Lapseni ovat iloisia, onnellisia ja rakastettuja. Se on tärkeintä ja se on se asia, jonka lapset isompana muistavat. Tuo itsestäni huolen pitäminen ei ihan vielä ole hanskassa, mutta ehkä sekin joskus aikanaan korjaantuu, kun yöt alkavat olla vähä vähemmän katkonaisia. Tilaisuudesta jäi siis oikein positiivinen fiilis ja lapsilla oli hauskaa.  
Kävelimme takaisin juna-asemalle läpi kauniin, mutta todella tuulisen Helsingin. Muutama turistikuvakin tuli matkan varrella otettua. Kotimatka junassa taittui hitaasti ja väsymys alkoi jo hieman painaa päälle, mutta onneksi lapset jatkoivat koko matkan kiukkuilematta. Netflix oli aika kovassa käytössä. Eteemme sattui vielä istumaan B:n ikäinen tyttö, jonka kanssa B jutteli matkan aikana moneen otteeseen. Muista siis olla armollinen itsellesi ja pitää huolta myös itsestäsi! 

You May Also Like

0 Comments

Kiitos kommentistasi!