Jokavuotinen DIY halkotonttu

by - joulukuuta 08, 2016

Meillä oli lapsena tapana käydä joka vuosi seurakunnan järjestämässä jouluaskartelussa. Siitä se joulun aika oikeastaan aina alkoi -tai ainakin se joulufiilis. Olen jatkanut tätä perinnettä omien lasten kanssa. Lissun kanssa onkin käyty jouluaskartelussa joka vuosi. Muutamana vuonna minulta on askartelut jääneet välistä, mutta Lissu on aina käynyt jonkun kanssa.
Jouluaskartelussa askarrellaan kortteja, joulukoristeita ja muita pieniä joulujuttuja. Siellä myös lauletaan joululauluja ja leivotaan pullaa. Tätä en ole koskaan ymmärtänyt mistä tuo pulla on lähtöisin, koska joulutortut tai piparit olisivat ehkä hieman jouluisempia. Illan lopuksi saa syödä itse tehdyn pullan.  
Yksi askartelu, joka pysyy vuodesta toiseen, on halkotonttu. Se on joka vuosi askarreltava vaikka meillä onkin tonttuja jo yllin kyllin. Yleensä seurakunnan työntekijät ovat aina keksineet jotain uutta tonttuun, joten tontut eivät kaikki ole samanlaisia. Tuolla ne kaikki kaapin päällystä koristavat tänäkin jouluna ja Lissu toi akarteluista tänäkin vuonna uuden tontun kotiin. Kohta kokoelma ei enää mahdu minnekään kokonaisena esille. Silti toivon lasten askartelevan halkotontut myös ensi vuonna. 

Mistä teidän joulufiilis alkaa?

You May Also Like

0 Comments

Kiitos kommentistasi!