Piparkakkutalo

by - joulukuuta 20, 2015

Äidilläni on syntymäpäivä ensimmäinen joulukuuta ja mummoni perinteisesti leipoi pipareita äidilleni syntymäpäivälahjaksi. Me lapset myös leivoimme piparkakkutalon mummon kanssa joka ikinen joulukuu. Mummoni on ollut poissa jo useamman vuoden ja me olemmekin jatkaneet perinnettä. Yleensä olemme Lissun kanssa leiponeet vain normaaleita pipareita, mutta J päätti pistää paremmaksi viime vuonna, jolloin äitini sai ison piparkakkulinnan. Tänä vuonna inspiraationa toimi Bengtskärin majakka. 


                                           


Useampi ilta sen rakentamiseen meni ja itseasiassa minä kävin kerran jo vahingossa yhden palan rikkomassa, joten J joutui sen tekemään uusiksi. Tiedänpähän pysyä poissa keittiöstä ensi kerralla.Taikinaa tuohon luomukseen meni viisi kiloa. J liimasi kaikki muut osat paitsi tornin kotona valmiiksi. Myös koristelun hän teki jo kotona. Hieman pelotti lähteä piparkakkutaloa viemään vanhempieni luokse, mutta onneksi matka oli lyhyt ja liimaukset olivat todella kestävät. Vanhempieni luona J liimasi vielä tornin kasaan ja lisäsi jonkin verran koristeita.

                                          

Äidin ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, kun odotimme häntä piparkakkutalon kanssa, kun hän tuli töistä kotiin. Odotan jo innolla (ja kauhulla) millaisen piparkakkutalon J päättää ensi vuonna rakentaa. 


Millaisia piparkakkuluomuksia teillä on ollut? 


You May Also Like

2 Comments

  1. Vau!! Onpa upea! Minulla ei ikinä riittäisi kärsivällisyys, nostan hattua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin jätän tuollaiset rakentelut J:n vastuulle :D välitän kehut hänelle. Hyvää joulua!

      Poista

Kiitos kommentistasi!